artezi

mi van a mélyben

Mi lett volna, ha kiderül, hogy nincs elég maszk?

2020. április 21. 21:01 - ArtEzi

Ment a huzavona


Nem kell a maszk. Mégis kell a maszk. Csak arra jó, hogy mi magunk ne fertőzzünk. Hatékonyan csökkenti a megfertőződés veszélyét. Csak a legprofibb maszkok segítenek. Bármilyen maszk is hatékony lehet. Mindannyian tanúi voltunk a maszköt övező, egymásnak ellentmondó megnyilvánulásoknak. Állt a maszk(a)bál. 

49719247432_abe3393057_k_1.jpg

 

Ha nincs elég maszk, nem is lehet kötelező


Hogy itthon kezdetben miért is volt olyan következetes az “egészséges embernek nincs szüksége maszkra” álláspont, azt a legtöbben sejtették: nincs elég belőle. Majd - meglepő módon-  maga Orbán Viktor tette világossá, hogy ez bizony valóban így van: “Akkor tudok egy szabályt bevezetni kényszerítőerővel, ha a betartásának meg tudom teremteni a feltételeit. Ma nem tudom garantálni a magyaroknak, hogy lesz annyi maszk az országban, amit patikai forgalomban meg tudnak vásárolni. Ezért kérem őket, hogy viseljenek maszkot, de nem tudom garantálni ennek a föltételeit, és ezért elő sem írhatom kötelezettségként. Így állunk".- mondta tőle szokatlan nyíltsággal a sorstól oly hálátlan regnálási időt kapott miniszterelnök. Meglepett, hogy
 nem a mismásoló, hanem épp az ezt leleplező szerepkörében lépett fel, és kimondta, amit többé-ke vésbé már mindenki sejtett: bizony, barátocskáim, azért nem szorgalmazzuk a maszk viselését, mert nem tudjuk biztosítani. 

9298444535_e1d3c865fd_k.jpg

Hetek teltek el fokozottabb veszélyeztetettségben 


Azonban tette mindezt március 30-án, vagyis 26 nappal azután, hogy a járvány betört Magyarországra. Több hetes “nem kell maszkot viselni”-jellegű hivatalos tájékoztatók után. Hiszen a kérdés szinte napról napra felbukkant az operatív törzshöz intézett kérdésekben, a válasz pedig tragikusan sokáig az volt, hogy egészséges embernek erre nincs igazán szüksége. T
ragikusan, mert nem elképzelhetetlen, hogy ennek a késleltetésnek akár emberélet is volt az ára. Teszem fel, Bélánk vígan sétálgat maszk nélkül, lévén semmiféle tünete. Köhint egyet a villamoson, amit jóízűen felszippant az előtte ácsingózó Jóska. Aki este barátnőjével együtt kanalazza a jégkrémet. A barátnője bemegy dolgozni másnap például egy idősek otthonába. Vagy csak takarítani egy magánlakásra, ahol történetesen az asztmás tulajdonost fertőzi meg. Számtalan lehetőség, számtalan élet veszélyben.

Óvatosságból meghökkentő számú kórházi ágyat szabadítanak fel, de mit nekik a maszkviselés 


És mindezt miért? Ez az, amit nem értek. Hiszen mibe került volna a kezdet kezdetétől igazat mondani. És most nem arról van szó, hogy mit tanácsol a WHO. Hanem hogy mit mutatnak az előttünk járó országok tapasztalatai. Ami kétségbevonhatatlan, az az, hogy a maszk nagyon is sokat segíthet. Nincs belőle, nem tudunk beszerezni? Naná - és akkor mi van? Miért nem lehet ezt felvállalni? Ez egy olyan helyzet, amelyben mindenki megértő: tudja, hogy világszerte hiánycikk volt a maszk. Hogy senkinek eszébe se jutott, mi fog ránk várni. Hogy nem lehet vádolni azért a magyar kormányt, amiért nem tározott be jó előre maszkokból vagy amiért minden erejét megfeszítve sem bír elegendőt szerezni. Nem ez a beismerés lett volna az, ami megdönti a kormányt. Mégis mibe telt volna azt mondani: Bocs, egyszerűen nincs elég maszk, nem tudunk biztosítani. Hordani viszont jó lenne. Kénytelen vagyok azt kérni, hogy varrjatok magatoknak, íme az útmutató. Csak egy darab rongy, tű és cérna kell hozzá. Ha valaki hiányt szenved ezekben, önkéntesekkel küldünk a részére. 

people-holding-a-poster-asking-about-facts-on-coronavirus-3952215.jpg

Mindegy, mibe kerül, csak szó ne érje a t. ház elejét


Egy rohadt szót se szólt volna senki. Vagy ha igen, hát kaptak már rosszabbért is, többektől is. Az emberek varrtak volna maguknak maszkot és nem március 30-a után. Ha a legeslegelejétől a maszk jótékony voltát kommunikálja az operatív törzs, és ez a hivatalos útmutatás, amely eljut a legeldugottabb kis falu csücskébe is, akkor a fertőzöttek és talán az elhunytak száma is kevesebb lenne. És ne feledjük, hogy miközben ezeket a kifejezéseket írom (fertőzöttek, elhunytak), akkor azok mögött emberek vannak. Nagyszülők, anyák, apák, valakinek a fiai és lányai. Akik talán elkerülték volna a megfertőződést. Ehhez csak nyíltnak kellett volna lenni, úgy beszélni az országgal, mint felnőtt a felnőttel. És hogy nem így történt, annak csak egy oka van: megint előrébb való volt az image megőrzése, a “mindent jól csinálunk” hamis üzenete. Még emberi életek árán is. 










.

139 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://artezi.blog.hu/api/trackback/id/tr4115629312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2020.04.22. 10:05:40

Március 30 WHO

"WHO officials do not recommend mask wearing for healthy members of the general population."

www.weforum.org/agenda/2020/03/who-should-wear-a-face-mask-30-march-who-briefing/

Értem én hogy a patás mindenért (is) felelős, épp ezért csak halkam merem felhozni ezt az ... izé... tényt...

A WHO egész február-márciusban mismásolt a maszkok körül. Volt olyan vélemény is, hogy "szakszerűtlen használat mellett" többet árt mint használ.

Egyébként a WHO motivációja ugyan az volt, mint a kormányé: ha bejelenti, hogy a maszk hasznos, hiába teszi hozzá, hogy "de kevés van, ugyhogy ne használjunk, mindenki lerohanta volna az ellátókat és jó eséllyel oda sem jutott volna, ahol tényleg kellett volna.

nemecsekerno_007 2020.04.22. 10:33:17

Szerintem már elég jól körüljártátok ezt a koronavírus témát. A Patásról már nem is beszélve. Már ha értitek a célzást :))))(

Emmett Brown 2020.04.22. 10:39:15

@Ad Dio: sőt, a tesztekről is van olyan vélemény, hogy a negatív teszt felelőtlenné teheti az alanyt.

naty77 2020.04.22. 10:39:26

Az a baj, hogy a maszk csak félig segít. Védőszemüveg is kéne mellé. Én leállított immunrendszerrel élek azt mondta az immunológus, hogy inkább tartsak távolságot az emberektől és hordjak kesztyűt. Mivel járok házon kívül bolt, munkahely miatt tömegközlekedés ezért azt tudom mondani, hogy idáig bevált. A maszkot utálom, de tudom, hogy hamarosan kötelező lesz. :(

lenörd hofstadter 2020.04.22. 10:47:11

Maszk nélkül bejut a szervezetbe 10 egység vírus. (ex has)
A legócskább maszkkal bejut a szervezetbe 4 egység vírus. (ex has)

Ha a vírus mondjuk 5 egység felett (ex has) kezd veszélyessé válni mert alatta az immunrendszer minden probléma nélkül legyűri, akkor máris teljes mértékben érthető, hogy a maszkellenes ostoba embernek kinéző sejtburjánzások miért a fideSSkomcsik oldalán nyalják orbán főtitkár elvtársuk seggét.

CCnick 2020.04.22. 10:49:53

@lenörd hofstadter: Mocskos orbánista fideSSkocsi WHO

Ad Dio 2020.04.22. 10:50:03

@Emmett Brown:

Mondjuk ott nem érzek olyan szoros kapcsolatot mint a maszkoknál...

röf 2020.04.22. 10:52:05

A mindenhez legjobban értő ellenzék fogás híján kénytelen ilyen röhejes témákból gigaproblémát sikoltani...
Hány maszkot szeretnétek? Úgy értem, hány milliót...?
Sajnálom, hogy nem Gyurcsányi intézi a dolgaitok.
De csak a tiéteket....

Ad Dio 2020.04.22. 10:52:38

@Emmett Brown:

Egyébként a maszk hasznos. Én a cégnél megkövetelem. Ahogy a fertőtlenítős kézmosást is reggel, meg a lázmérést. 15 perc az egész. Addig pont megkávézunk.

CCnick 2020.04.22. 10:56:44

Tegnap regisztrált nick 1 posztos blogja koronavírusos kormányfika tehát azonnal indexcimlap.

Wildhunt 2020.04.22. 10:57:25

@Emmett Brown: A pozitívtól meg idegbajt kap ő is, meg az összes ismerőse is. Ezért kell a gyanús eseteket tesztelni. Plusz ugye a 60%-os tesztből legalább 3, de inkább 5 kell, hogy pozitív legyen a biztos eredményhez. Vagyis mi lenne, ha nem az index-bloggerek akarnák megoldani a problémát, hanem rábíznánk a járványügyi szakemberekre?

Emmett Brown 2020.04.22. 10:57:45

@Ad Dio: sztenderd duma a fideszes kommentelőktől, ezzel mentegetik a kevés tesztet xD

Dee_ 2020.04.22. 11:00:08

@Ad Dio: Healthy members, ebben tökéletesen igazad van. És ki tudja, ki az, teszt nélkül, ha nincs tünete?

nemecsekerno_007 2020.04.22. 11:03:16

Észre se veszitek de nagyon dolgoztok a Fidesz 4/5-ön :))))))
Kell maszk, nem kell maszk. Teszteljünk, ne teszteljünk. Kevés a gazdasági mentőcsomag?!? A jelenlegi ellenzék egy tragédia. Ha meg nem idiotizmus miatt ilyenek, akkor aljasak. Amilyen ellenzékünk van, nincs szükség hazaárulókra.

Emmett Brown 2020.04.22. 11:04:54

@Wildhunt: jaaaj, szegények, csak nehogy idegbajt kapjanak. Tényleg nálunk a legprofibb a világon a tesztelés, kár beleszólni...

CCnick 2020.04.22. 11:06:21

@Emmett Brown: "sztenderd duma a fideszes kommentelőktől, ezzel mentegetik a kevés tesztet"

www.klubradio.hu/adasok/elkerulte-magyarorszag-a-fertozes-vilagszerte-latott-ugrasszeru-novekedeset-mutatjak-az-adatok-112121

"Ledia Lazeri, az egészségügyi világszervezet, a WHO budapesti irodavezetője válaszolt Csernyánszky Judit kérdéseire a járvánnyal kapcsolatban.

- A WHO szerint az lenne az optimális, ha minden egyes kimutatott és igazolt fertőzés mellett 10 tesztet tudnának elvégezni. Magyarországon ez az arány magasabb: 1 az 30-hoz, és miden jel arra utal – hogy ezek a tesztek megbízhatóan szűrik ki a pozitív eredményeket."

Mocskos fideSSes WHO.

Emmett Brown 2020.04.22. 11:06:45

@nemecsekerno_007: kell maszk, még több teszt kell, és a gazdasági csomag kevés (nem véletlenül toldozgatják-foldozgatják), pontosabban rossz helyre összpontosít. Ennyi.

Emmett Brown 2020.04.22. 11:13:34

@CCnick: ok. Akkor 10% fölött a halálozási ráta?

Amator 2020.04.22. 11:19:32

A szellemi rászorulóknak mondanám, hogy lehet itt pro és kontra polemizálni, de ott sem végeztek elég tesztet és nincs a mai napig elég maszk, ahol tényleg szükség volna rá, konkrétan a kórházak, körzeti rendelők, idős otthonok. Mindegyikről van helyi információm, ezek alapján ítélem el ezt a hazugsággyárat. Milyen dolog az, hogy egy körzeti rendelő napi 2 maszkot és kesztyűt kap, milyen dolog az, hogy a kórházban közelharcot kell vívni a védőfelszerelésekért, mert az igényelt mennyiségnek rendszeresen csak a felét kapják. Szeretett vezérünk 100 milliókat költött konzultációkra ( lakossági zaklató levelekre ), most például milyen jól jött volna, ha minden lakos kap levélben 2 szájmaszkot. Szánalmas.

CCnick 2020.04.22. 11:21:26

@Emmett Brown: Ha 10x annyi teszten kimutatnak 10x annyi tünetmentes hordozót és 1%ra esik a ráta akkor feltámad a jelenleg 220 halott vagy nem változik tőle a számuk? Gondold végig, nem kell kapkodnod...

CCnick 2020.04.22. 11:24:12

@Amator: Ezért is állunk annyival szarabbul az áldozatok számával, mint a bezzegországok.

Oh wait....

Amator 2020.04.22. 11:26:45

@CCnick: Volna egy rossz poénom is erre a szituációra, bár el tudom képzelni sajnos ezekről, hogy még igaz is:
Magyarországon statisztikával védekeznek leginkább a vírus ellen.

Emmett Brown 2020.04.22. 11:31:29

@CCnick: ha megtalálják azt az embert aki az idősotthonba bevitte, akkor kevesebb lenne a halott.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ezek szerint a legendásan jó magyar tesztelés a rendkívül alapos, a WHO ajánlását háromszorosan meghaladó darabszámmal képtelen volt tünetmentes/enyhe tünetű embereket találni?

Bezzeg a németek csak 10%kal tesztelnek jobban mint a WHO ajánlás, oszt mégis 3% A halálozás.

yourmomtits 2020.04.22. 11:33:46

@Emmett Brown: én, aki mondjuk tünetmentes vagyok, még csak tüsszögni sem tüsszögök, hogyan találjanak meg és teszteljenek le?

SMFB 2020.04.22. 11:33:49

Hát úgy látom egy pillanat alatt sikerült elterelni a figyelmet a posztban feltett egyetlen kérdésről, ami így szól: miért kell akkor is hazudni, ha semmi nem indokolja ...

2020.04.22. 11:37:50

Azt nem teljesen értem, hogy sokan miért tartják legfelső fórumnak, kőbe vésett igazságok hordozójának a WHO-t, mikor még a nem éppen Trump-barát index is hosszú cikkben taglalta, hogy az amerikai elnök WHO elleni hisztije bizony nem teljesen alaptalan. index.hu/kulfold/2020/04/17/trump_kina_usa_who_koronavirus_egeszsegugyi_vilagszervezet_tamogatas/

nyalógép 2020.04.22. 11:44:51

@SMFB: Muszáj, mert az emberek hajlamosak csak a saját érdeküket nézni és nemtörődve azzal, hogy a szakdolgozóknak kell az ami van, varrás helyett közelharcot vívtak volna inkább a fellelhető készletekért.

CCnick 2020.04.22. 11:45:09

@Emmett Brown: "3% A halálozás."

jól mutat a 3% , ezzel párhuzamosan több mint duplaannyi halottjuk van lakosságarányosan mint nekünk.
A sok teszttel az arányt javíthatod, a halottak számát viszont nem tudod vele csökkenteni.

Amator 2020.04.22. 11:49:12

@Eugene Horse: Igen, ez jó felvetés, a WHO említése csak a politikai máz része. Bármelyik infektológus megmondja a tutit, mivel neki ez a szakmája. Ezért el tudom képzelni, hogy amikor Cecília először említett, hogy egészséges embernek nem kell maszk, akkor az összes infektológus egyszerre húzta fel a szemöldökét.

CCnick 2020.04.22. 11:49:31

@Eugene Horse: ez jó kérdés, elvégre lehetne igazodási pont a blog.hu bloggere vagy mondjuk Hadházy ahelyett a nemzetközi szervezet helyett amelyiknek ez a dolga.

CCnick 2020.04.22. 11:50:43

@Amator: "Bármelyik infektológus megmondja a tutit, mivel neki ez a szakmája." A who-nál biztos nem kérdeztek meg infektológust, szerintem csirkebélből jósolva dolgoznak.

Emmett Brown 2020.04.22. 11:51:05

@CCnick: leírtam egy esetet, amivel tudod, azaz a számláló is csökkenhet, nem csak a nevező nőhet.

Illetve hogyan állnak lakosság ÉS időarányosan?

Emmett Brown 2020.04.22. 11:53:29

@yourmomtits: nyilván nem lehet mindenkit megtalálni.

Volt olyan ismerősöd/kollégád, aki igazoltan pozitív, és töltöttél vele időt együtt?

Amator 2020.04.22. 11:57:28

@CCnick: Igen, ezzel csak azt akartam mondani, hogy a WHO-nak sokszor több a politika egyes megnyilvánulásában, mint a szakma. Nem vitatom, hogy tele vannak szakemberekkel, csak ott is rátelepedett a politika bizonyos dolgokra. Itt például egyetértek ezzel a kreténnel ( Trump ), hogy belekötött ebbe a szervezetbe a vuhani események miatt.

CCnick 2020.04.22. 12:00:08

@Emmett Brown: Utólagokos kapitány minig tutira meg tudja mondani, mikor kit kellett volna tesztelni, csak hát az élet nem így működik. Se itt se máshol.

A ténylegszuperjól álló szlovákoknál is sikerült bevinni a vírust egy idősotthonba

infostart.hu/kulfold/2020/04/19/nagy-razzia-egy-szlovak-idosotthonban

2020.04.22. 12:12:20

@CCnick: hát ez elég gyenge válasz, poénnak meg gagyi. Vagy ha neked elég az igazsághoz annyi, hogy nemzetközi szervezet, akkor ennyi erővel az Open Sociaty Foundation is igazodási pont lehet. Az érvelésről még olvasgass.

lenörd hofstadter 2020.04.22. 12:13:58

A koszos kancigány sajna valahol egy pince mélyén összecsíkozott alsóval retteg, pedig mulatságos volt amikor még az elején napi rendszerességgel csinált hülyét magából.
Nem volt semmi amikor egyik nap még szájmaszkban osztotta az észt, másnap meg az arab feleségeket is megszégyenítő geciálcaruhában tapicskolt valamelyik kórházban. Aztán felszívódott, rájött, vagy megmagyarázták neki, hogy a Sorosozás és a folyamatos lopás sem menti meg a vírustól...

Etniez 2020.04.22. 12:20:28

@nemecsekerno_007: az megvan ugye, hogy a fidesz szavazók 36%-a sem ért egyet a korlátlan felhatalmazási törvénnyel és az ellenzékkel értettek egyet. Ennyit a nagy Orbánról és a gusztustalan tervéről.

Te nagyon álomvilágban eléd napjaid, 22-ben nagyon megfogsz lepődni.

CCnick 2020.04.22. 12:21:34

@Emmett Brown: "ÉS időarányosan" tegnap 200 körül haltak meg a németeknél, 12en nálunk.

"Vagy ha neked elég az igazsághoz annyi, hogy nemzetközi szervezet" Ha te egy random magánalapítványt képes vagy párhuzamba állítani az ENSZ nemzetközi közegészségügyi hatóságával akkor nem fogunk többet társalogni.

2020.04.22. 12:22:17

@CCnick: nem nagy veszteség, egyébként sem szívesen értekezem agyatlan propagandistákkal :)

CCnick 2020.04.22. 12:23:04

@Etniez: "22-ben nagyon megfogsz lepődni."

Hogy én ezt hányszor olvastam, tőletek 2010 óta :))))))

Etniez 2020.04.22. 12:23:12

@CCnick: reklamálni a blog.hu fideszeses tulajdonosainál lehet.
Egy hónapig eltűntették a rendszerkrtikus blogokat, utána volt napi két elérésük.

Ez van gyerekek, mehettek az Origo-ra, az a ti színvonalatok úgy is, innen aztán senkinek nem fogtok hiányozni.

CCnick 2020.04.22. 12:24:26

@Eugene Horse: megértelek, szar érzés lehet a tényadatokkal szembesíteni a jól felépített fantáziavilágodat. Azok a rohadék számok ....

morph on deer 2020.04.22. 12:24:40

@SMFB:
” miért kell akkor is hazudni, ha semmi nem indokolja ”

Dehogynem indokolja. Az ő szempontjából nagyon is indokolt a hazugság.
Csak ha ésszerű, logikus és tisztességes indokot keresel, akkor vagy gondban.

Soha nem beismerni semmit, és akkor te vagy a legtökéletesebb nemzetvezető, hadvezér, whatever.
Ezen kívül mára már az is kiderült, hogy drága jó viktorunknak esze ágában sincs a közpénzen beszerzett mintegy 40 milliárd (!!!) maszkot és egyéb védőfelszerelést valóban a köz érdekében felhasználni, ó, dehogy!
Mivel az még mindig aranyat ér, kiváló seftelésekre alkalmas! Hatásgyakorlásra, befolyások szerzésére, üzletre, a másik fél lekötelezésére, - hiszen ingyen kapott egy csomó kurrens terméket, és azt bizony illik meghálálni, - meg ilyenek.

A magyar egészségügy meg várjon a sorára, mert külhoni testvéreink, mint például a macedónok, sokkal fontosabbak, ezt igazán beláthatnák!
Meg úgy bárki más, bárhol máshol..!

Magyarországi magyarok? Ugyan már, kit érdekel, hogy mi lesz velük! A rokkant, selejtes, hasznot már nem hajtó betegekkel törődjön a családjuk, vagy aki akar, a lényeg az, hogy sikerült “megoldani” a kapacitáshiányt!
Olyannyira, hogy már orvosokat is tudunk ajándékozni romániai kórházaknak, nem csak felszerelést, mert olyan qrva jól állunk...

Az, hogy nincs sem elég orvos, sem elég védőfelszerelés pl az idősotthonokban, azt a felelősséget sikerül szépen rátolni kizárólag az önkormányzatokra, a kormány meg addig is nyugodtan játszhat katonásdit, tervezheti a következő nagy “hadműveletet” az ország további fosztogatása céljából.

Ugyanakkor nehogy már akármelyik önkormányzat maga gondoskodhasson - az állam helyett - akár a védekezésről is, ó dehogy:

“ Maszkokat rendelt az önkormányzat, de a katasztrófavédelem lefoglalta”

Nehogy már ne jusson a macedónoknak..!
Na azéér!

index.hu/belfold/2020/04/19/maszk_onkormanyzat_rendeles/

zuhanorepulesss 2020.04.22. 12:24:52

@Ad Dio: Március közepén-végén már rég nem lehetett maszkot kapni sehol, azt január közepén-február elején a kínai jövetség és a kínai kközösség rég hazaküldte kínába. Szóval szvsz lett volna egy félórás roham mindenütt, de már akkor ki volt írva a munkavédelmi boltok, gyógyszertárak kiarakatába, hogy maszk nincs.

Etniez 2020.04.22. 12:25:54

@CCnick: Magyarország annak köszönheti a remek számait, hogy időben zártak be mindent.

Nem a maszkviselési hazudozásnak, amiről a blog is írt, ti meg próbáljátok eltérelni a témát.

A maszkkal kapcsolatban a kormány és az operatív csoportja folyamatosan hazudott.

Itt az UK-ban kimertek állni és elmondták, kéne maszk, csak nincs. Kicsit pingvineztek, de ugye ilyen nálatok nem fordulhat elő, ezért vagytok teljesen hiteltelenek.

2020.04.22. 12:26:21

@CCnick: hahaha, ez tőled nagyon vicces, abba ne hagyd seggnyalókám :))))))

Etniez 2020.04.22. 12:27:45

@CCnick: és átélted már 22-t?

Októberben is nagy volt a meglepetés, lassan tanultok.

2020.04.22. 12:27:45

@Etniez: hagyd, majd mindjárt hoz SZÁMOKAT amikkel megsemmisít téged :)))))

Etniez 2020.04.22. 12:30:45

@SMFB: azért kell hazudni, mert a fidesz és Orbán Viktor _mindig_ hazudik.

Rutin.

Soha semmit el nem ismerni.
Soha senkivel nem egyeztetni.

Mi _mindent_ _mindig _ jobban tudunk, mint _bárki_.

Ez a fidesz.

Te hallottad már tőlük, hogy "bocsánat, mégsem volt igazam"?

Soha nem is fogod. Mindig hazudnak, ez a NER

Etniez 2020.04.22. 12:33:23

@Eugene Horse: ő már tudja a 22-es választás eredményét, vajon ő hozza majd az ukránokat szavazni?

nemecsekerno_007 2020.04.22. 12:42:19

@Etniez: Nem közvéleménykutatást kell nyerni hanem választást. Egy év múlva meglátjuk, hogy mi lesz. De az ellenzék akkor is egy tragédia.

yourmomtits 2020.04.22. 12:46:35

@Emmett Brown: igazolt pozitív van, nem töltöttem vele időt

Fehérlapos 2020.04.22. 12:52:40

@CCnick: Igen, sikerült bevinni, 8-an meghalltak. Viszont összesen az ötmilliós Szlovákiában 14-en haltak meg, tegnap pl. egy haléleset sem volt. A tízmilliós Magyrarországon meg 225 halott van, csak tegnap 12 haláleset történt. Egyetlen különbség van a két ország között: Szlovákiában március 15-től kötelező a maszk, az összes politikus maszkban van az első pillanattól, a tévébemondók, műsorvezetők, riportalanyok (a stúdióban is) is viselik. "Varrjunk maszkot" mozgalmak alakultak, nénik, anyukák varrják a maszkokat idegenek számára, amelyeket a kerítésre akasztva osztogatnak.

Ad Dio 2020.04.22. 13:05:01

@Dee_:

Ez az egyik probléma. A másik az, hogy a maszk a megfertőződést is nehezíti, nem csak a továbbfertőzést. A maszk hasznos és hatékony eszköz. Ezt a WHO is tudta március 30.-án. Ahogy azt is, hogy nincs elég maszk, így nem ajánlotta a használatát, mert akkor nem jutott volna azoknak sem, akiknek mindenképpen kell.

Itt csak szép lehetsz, okos nem.

Emmett Brown 2020.04.22. 13:13:33

@CCnick: nem érted, hogy mit jelent az, hogy időarányosan? segítek: hány napja indult a németeknél a járvány? és nálunk? ahányadik napon mi tartunk, mennyi volt a németeknél a halottak száma 1 millió főre vetítve?

Emmett Brown 2020.04.22. 13:16:26

@yourmomtits: akkor téged nincs értelme tesztelni. ha véletlenül elkaptad egy boltban vagy a közlekedésben, vagy valakitől aki tünetmentes pozitív, akkor ez bizony megesik.

Ad Dio 2020.04.22. 13:21:52

@zuhanorepulesss:

Elmagyaráznád ezt a WHO-nak is? Szerintem nagyon hálásak lennének a tanácsaidért :-).

teéjesenmindegy 2020.04.22. 13:27:01

@Emmett Brown: "ztenderd duma a fideszes kommentelőktől, ezzel mentegetik a kevés tesztet xD"
sztenderd duma balról, hogy kevés a teszt. Mennyi kéne? Hát több...

Emmett Brown 2020.04.22. 13:41:58

@teéjesenmindegy: mondjuk jó lenne, ha nem mi lennénk az utolsóak a V4-ben, illetve hátulról harmadikak az EUban.

szánmonoxid 2020.04.22. 13:44:24

@yourmomtits: A koronavírusnak nem tünete a tüsszögés, az a szénanátháé.

yourmomtits 2020.04.22. 13:48:24

@szánmonoxid: oks, egy bagatell tünetet írtam, ez jutott eszembe

nemecsekerno_007 2020.04.22. 13:57:38

@math0: Húzz már a f@szba ezzel a hülyeségeddel. Neked senki se osztott lapot.

teéjesenmindegy 2020.04.22. 14:04:51

@Emmett Brown:
" mennyi volt a németeknél a halottak száma 1 millió főre vetítve?"
Ennek megint mi köze mindenhez? Esküszöm nem értem a statisztikáitokat.
Ez egy járvány, ami terjed. Nem az számít, hogy hányan laknak egy országban, hanem, hogy a fertőzött hány embert tud megfertőzni.
Ha igaz, amit mondanak, és a focimeccs indította be az olaszoknál, a németeknél meg a síparadicsomban a buli, akkor hogy és mennyit számít az, hogy Szicílián meg Bariban hányan laknak?

HOgy számít bele, hogy mi történt a hanyadik napon? Az olaszoknál a meccsről hazament 5 ezer olasz aztán szétfertőzte a rokonságot. Berobbant a járvány. Lengyelországba pedig elkülönítették azt, aki külföldről ment haza, betiltották a nagy összeröffenéseket, így csak lassan terjedt. Teljesen lényegtelen, hogy hány millióan laknak az ország túlfelén.

yourmomtits 2020.04.22. 14:06:47

gendermatyi ír egy hazugságokkal teli posztot egy senki által nem olvasott weboldalra, aztán linkelgeti mindenhova, mint hivatkozási alap :DDDD

teéjesenmindegy 2020.04.22. 14:07:15

@math0: "Miért kell 36 ezret hazaküldeni?"
Nem küldtek haza 36 ezret, te ökör.

"A kormány természetesen a hazaküldött betegek területi eloszlásáról sem tájékoztat, nehogy a polgármesterek fel tudjanak készülni!"
Mert attól tud felkészülni a polgármester ha azt megírja az index, mi?

yourmomtits 2020.04.22. 14:07:36

@math0: nagyon ócska módszerekkel próbálsz olvasót szerezni :DD

HaCS 2020.04.22. 14:12:25

@math0:

Ezt már leírtam egy másik posztban.
Valószínűleg semmi köze az ágykapacitáshoz. Amúgy is az Intenzív ágykapacitás a döntő.
Csökkenti az érintkezések számát a veszélyeztettek (ez esetben a betegek) között, ill. a legfontosabb humánerőforrás (orvosok, nővérek, ápolók) között is. Utóbbiaktól terhet is vesz le. Ettől függetlenül szakmailag átgondolatlan, fűnyíróelvszerű. Kicsit pánikreakciónak tűnik az idősotthonok történései után.

teéjesenmindegy 2020.04.22. 14:13:43

@Emmett Brown: "mondjuk jó lenne, ha nem mi lennénk az utolsóak a V4-ben, illetve hátulról harmadikak az EUban."
Akkor megint, újra, sokadszor. A betegek kontaktjait kell felderíteni, nem úgy bele a világba tesztelni.
Ha németben a harmadik napon volt 100 fertőzött, mert hazament a sípályáról akkor annak van 1000 kontaktjuk összesen- 1000 teszt. Ha itthon nem tömegesen jöttek haza, hanem egyesével, akkor sokkal kevesebb a kontakt.

teéjesenmindegy 2020.04.22. 14:29:05

@math0: Milyen érzés annyire autistának lenni, te nyomrult fasz? A fél blog.u rajtad röhög :D:D:D

Emmett Brown 2020.04.22. 14:36:02

@teéjesenmindegy: hála istennek, hogy 10 év alatt elbasztuk sportra a Real és a Manchester Utd komplett értékét összesen, de így sincs bl csapatunk.
Pont annyit számít, mint az, hogy mennyien laknak Békéscsabán meg Pécsett.

Emmett Brown 2020.04.22. 14:38:11

@teéjesenmindegy: akkor ha alaposan fel van derítve, akkor nálunk tényleg 10% a halálozás? ennyire silány az egészségügy?

teéjesenmindegy 2020.04.22. 14:42:13

@Emmett Brown: Mi köze a halálozásnak ahhoz, hogy milyen silány az egészségügy? Van gyógymód? Nincs? Van gyógyszer, eljárás, bevett gyakorlat a kezelésre, gyógyításra? Nincs.
Attól függ, hogy ki kapja meg. Remek, hogy a németeknél az öregeket elkerítették, az olaszoknál meg itt nem sikerült annyira.
Olaszban is 10% a halálozás, ott is annyira szar minden?

Nem nagyon mondtad el, hogy mit számít, hogy mennyi egy ország lakosságszáma...

HaCS 2020.04.22. 14:48:34

Még egy dolgot szeretnék tisztázni!

A tesztekkel kapcsolatban érteni kell néhány dolgot. A legtöbben azt hiszik, hogy ez olyan, mint egy terhességi teszt. Igen-Nem slussz-passz.
Nem.
Mikorra a teszt kimutatja, hogy fertőzött vagy, akkorra már legalább 3, de lehet, hogy 5-7 napja vagy fertőző. És rá 1-2 napra jönnek a tünetek, ha jönnek. Ebben a megbetegedési fázisban ilyen időintervallumban már nem könnyű kontaktkutatást végezni, de ha tesztelni akarod őket (mármint komolyan, tudományosan értékelhető eredménnyel), akkor minden ilyen 7 napon belüli kontaktnak karantén a végeredmény. A zöldségestől az unokaöccsig. (Hiszen a teszteket pár naponta meg kell ismételni, hogy kiderüljön, nem-e épp abban a 3-5-7 napban van az illető, amikor a negatív teszt még megbízhatatlan.) Ha érintkezhetnek közben mással is, akitől elkaphatják, akkor fuccs a kontaktkutatásnak.
Könnyen belátható, hogy nagy, és főleg egészségügyi ráfordításokkal jár, de a legnagyobb gond, hogy a megbetegedések ezen szakaszában már korántsem olyan hatékony.
Lehet itt példálózni olyan országokkal, melyek még az egyéni megbetegedések idején sikerrel vették fel a harcot ezzel a módszerrel. Gratulálni kell nekik, de mi egyszerűen nem ott tartunk. Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes hivatkozott ország szigetország, de legalábbis szárazföldi határforgalma nincs (Dél-Korea).
A megbetegedések ezen szakaszában a lakossági megnyugvást erősítheti (esetleg tévesen), de a vírus terjedésében már nem igazán segít.
Németországban pl. 5100 haláleset jut a 80 millió lakosra. Norvégiában 182 az 5,5 millióra. Pedig ezek a számok a nyugati világban kevéssé torzítanak.

És mielőtt bárki is úgy gondolná, nem a kormányt védem, hanem a szakmaiságot.

szánmonoxid 2020.04.22. 14:51:46

@yourmomtits:
A köhögés már játszik. :-)
Azt meg, hogy száraz vagy nem száraz egy köhögés (a száraz köhögés a tünet), laikus nem tudja eldönteni.
De lehetsz úgy hordozó, hogy semmilyen tüneted nincs, mert erős (orvosi szemmel nem erős, mert szerintük ilyen nincs, hanem jól működő) az immunrendszered, és kb. 1 hét alatt legyűri a vírust tünetek nélkül - de ez idő alatt te fertőzöl, csak nem tudod. Meg más sem.

szánmonoxid 2020.04.22. 15:00:23

@teéjesenmindegy:
"A betegek kontaktjait kell felderíteni, nem úgy bele a világba tesztelni."

Ez konkrétan baromság, elkaphatod boltban, piacon, buszon, vonaton. Úgy, hogy valójában nem voltál érintkezésben a beteggel, mert ő órákkal azelőtt járt ott, csak megfogott valamit a vírusfertőzött kezével, amit aztán te is.

Ha meg bemész az orvoshoz, hogy tüneteid vannak, elhajtanak a faszba, hogy nincs elég tesztelési lehetőség, majd ha beteg leszel (amikor általában már kicsit késő), akkor hívd a mentőt, és bevisznek tesztelni.
A németeknél azért kicsi a halálozási ráta, mert tömegesen szűrnek, nemcsak azokat, akik már betegek, és addigra a fél várost megfertőzhették.

Szóval lehet, hogy ma is azt adták ki a fideszes trollhadseregnek, hogy Cili nyanya agyatlan baromságait fújja, ahogy teszitek is itt folyamatosan, de attól azok még agyatlan baromságok maradnak. Nektek meg nincs agyatok, hogy gondolkozzatok, csak fújjátok a betanult egy soros szöveget, mint Orwell birkái:
"Két láb rossz, négy láb jó."
Ennyire telik tőletek.

Emlékszem, amikor az iskolabezárást javasolta az ellenzék, akkor is hülyéztetek mindenkit, aki amellett szólalt fel, hogy mekkora baromság már, aztán amikor 1 nappal később a törpe-Hitler is az iskolabezárást írta elő, hirtelen kurva jó ötlet lett.
Ennyire agyatlan faszok vagytok.

comblog 2020.04.22. 15:04:11

Az, hogy a WHO meg mindenki aki irányító szerepben van benne volt ebben a nem kell annyi teszt meg nem kell maszk mismásolásban jól mutatja, hogy el akarták kerülni a hisztérikus vásárlást.
Mert ugye rengeteg embernek van relatíve nagyon sok pénze, de annál kevesebb esze. Ők azok akiknek nem okozott volna különösebb gondot olyan gigantikus felvásárlást rendezni ami megakadályozta volna, hogy azokhoz is eljussanak ezek az eszközök (vagy bármi) akiknek ténylegesen szükségük van rá, mert az ugye kezdettől fogva világos volt, hogy hiány van belőlük.
Az ebben az időszakban klasszikus példa az élesztő. Semmi stratégiai jelentősége nincs a túlélésben, különösebben jól sem áll el, mégis voltak akik kilószámra vásárolták hetekig.

Ehhez képest akik életükben nem hordtak még maszkot képesek lettek volna raklapszámra venni, úgy hogy fogalmuk nem volt, hogy annak viselése nyűg (felújításhoz ill. abból visszamaradt FFP3-nál jobb félálarcot használok, komoly légzési ellenállása van, minden alkalommal alig várom, hogy levegyem) és akkor ér valamit, ha a használata is megfelelő. A telefon, szatyor vagy táska ill az arcunk, orrunk szemünk felváltva matatása tökéletesen nullázza bármilyen védőeszköz viselésének minden előnyét. Nem mellékesen eleve ápolt arcszőrzet ildomos hozzá, nem lehet benne enni, inni orrot fújni stb.

Ezen felül vannak még azok akiknek több pénzük van és valamivel több eszük és meglátták ebben az üzletet. Talán még többen emlékeznek az arcátlan módon gigantikus felárral árult kétes minőségű és eredetű maszkokra.

Azaz bárki akinek 10-esnél nagyobb IQ-ja van azért elég jól átlátta, hogy amíg nincs oltás, gyógyszer a maszk nagyon is jó dolog, okosan használva. Érdemes megnézni az ázsiai utcákon készült képeket. Mindenkin maszk van, kivétel nélkül és ők ebben a témában már több tapasztalatot gyűjtöttek.
Az, hogy itt még mindig nem tört ki a tömeges járvány azon a szerencsén felül, hogy elég késő jutott a vírus ide annak is köszönhető, hogy az operatív törzs nagyon jól taktikázott. Miközben a háttérben tonnaszámra szerezték be a felszerelést, ha az intézkedés azt kívánta mismásoltak. Mint kb. mindenki más.
Lehet az idő előtti iskolabezárások ill. kijárási korlátozás is része volt ennek a stratégiának. Inkább előbb amikor ez nem okoz pánikot mert inkább túlzónak tűnik, mint később amikor eleve pánik van.
Persze lehet hibáztak is, pl. a kórházi ágyaknál vsz. túlzásba estek, de inkább az, mint ami az olaszoknál történt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.04.22. 16:23:12

Ez a ballib szöveg se jött be. Ahogy a hatalmas halálozási arány szöveg és a "kiirtják a kórházi betegeket" szöveg se.

A ballibák csúnyán bukták a víruscsatát.

Larrikin 2020.04.22. 16:29:02

"És most nem arról van szó, hogy mit tanácsol a WHO."
Nem csak a WHO tanácsa volt, hogy nem kell a maszk, és nem csak Magyarországon volt ez a policy. Ezt így nem varrnám az operatív törzs nyakába, hogy csodás képzavarral éljek.

Larrikin 2020.04.22. 16:41:02

@comblog: "Az, hogy itt még mindig nem tört ki a tömeges járvány azon a szerencsén felül, hogy elég késő jutott a vírus ide annak is köszönhető, hogy az operatív törzs nagyon jól taktikázott. "
Vessünk már egy pillantást a környező országok adataira...

HaCS 2020.04.22. 16:47:02

@math0:

Nem beszélek a levegőbe. Gondold végig. Dél-Koreában volt egy szekta, egy magában is izolált csoport, mely az első(!!!) fertőzöttől volt követhető... Az egyéni, csoportos, tömeges megbetegedések között nem a szám a különbség.

Larrikin 2020.04.22. 16:51:21

@HaCS: "A megbetegedések ezen szakaszában a lakossági megnyugvást erősítheti (esetleg tévesen), de a vírus terjedésében már nem igazán segít."
Persze hogy nem segít, hanem akadályozza azt. Azért azt látni kéne, hogy a lockdown nagyjából mindenhol ugyanakkor kezdődött, és míg egyes országokban egy ideje tartósan csökken az aktív esetszám, mi a tavaszi meleg jótékony hatásában bízunk. Majd májusban. A teszt nem csodaszer, hanem az az extra segítség, amitől a tramsmission rate 1 alá megy.

Sir Gombóc 2020.04.22. 17:02:25

@CCnick: ha a felderített esetek számához nézzük az elhunytak számát, akkor bizony rosszul állunk a 10%-os aránnyal. Jó reggelt..

Larrikin 2020.04.22. 17:03:18

@HaCS: Ausztria az egyik fő terjesztő volt, nem sziget, és náluk mégis leszálló ágban van a járvány. Amikor nálunk 20-30 halott volt, náluk már 300, de azóta nem nagyon nőtt a különbség.

Ausztrália ellenben sziget, viszont 3-4000 fertőzött beutazót fogadott Kínából, Iránból, az USÁ-ból és Európából, gyakorlatilag minden város érintett. Március közepéig ott sem volt kötelező karantén meg tesztelés a határátlépőknek. Magyarországra se nagyon utazott ennél több vírusgazda. Azóta 450 000 tesztnél tartanak, tegnap összesen 4 fő akadt fenn.

Sir Gombóc 2020.04.22. 17:09:08

@nemecsekerno_007: nagyobbik baj, hogy a kormány is az.

comblog 2020.04.22. 17:16:02

@Larrikin:
Szlovákiát (az aktuális bezzegország) nem számítva nem hiszem, hogy népesség arányában olyan rosszul állnánk (OK, lengyelek ill. csehek is valamivel jobban állnak, de nem drasztikusan). A nyugati országok (a korábbi bezzegországok) meg elég jól megszívták.
A felett sem lehet teljesen átsiklani, hogy nálunk jó pár idősotthon valamiért (amit azért érdemes lenne kideríteni a tanulságok végett) benyalta ezt a vírust és az megtolta a halálozások számát mostanában.

Larrikin 2020.04.22. 17:26:38

@comblog: Horvátország és Szerbia is jobban áll. Lehet, hogy náluk is zseniális az operatív törzs.
Úgy tűnik, Nyugat-Európában nagyobb a mobilitás, gyorsabban terjedt a vírus, az USA meg későn ébredt.

_Epikurosz_ 2020.04.22. 17:29:34

Megvan a szívmegállásos hvg jogász? Rossz hírem van, tünetmenteseknél is okoz szív-érrendszeri problémákat. Az oxigénszaturáció úgy is 95% alá tud esni, hogy a tünetmentes nem veszi észre. Aztán nem bírja a szíve. Aztán elkönyvelik infarktusosnak. De közben végigfertőzött mindenkit, ha csak nem hordott kesztyűt és szájmaszkot.
Ti soha nem kattintotok tovább az Index forrásaira? medRxiv mond valamit? Tájékozódjatok rendesen, mert aki hülye, az most tényleg meg fog halni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.04.22. 17:32:38

@math0:

Tegnap már tisztáztuk hazudozásodat. Mára nem kaptáj új szöveget a Központtól?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.04.22. 17:35:20

@math0:

Ilyen az alapos fellészólés. A náthás betegeket, a szilokonmell operációt kérőket, s - ez izgat téged a legjobban - a nemváltókat hazaküldték az orvosok.

csakeztengedte 2020.04.22. 17:50:31

A gyilkos kis gömböc. Sebaj, felhasad egyszer...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.22. 18:03:29

@nemecsekerno_007: Na mi van faszfejke? nem azt böfögted hogy csak a ballibek vesznek fel hitelt?

index.hu/gazdasag/2020/04/22/koronavirus_allamadossagkezelo_kozpont_koltsegvetesi_hiany/

"Másrészről növelte az eredeti tervekben szereplő 1 milliárd euró keretösszegű devizakötvény kibocsátási keretet 4 milliárd euró ekvivalens keretösszegre. Az ÁKK az államadósság hátralévő átlagos futamidejét és a befektetői diverzifikációt növelő devizakötvény kibocsátásokat fog végrehajtani a megfelelő piaci kondíciók fennállása esetén."

nemecsekerno_007 2020.04.22. 18:10:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A ballibák lapostévére, meg szivárványos zászlóra vesznek fel hitelt. Aztán jön az államcsőd és csodálkoznak mint a guminő.

Etniez 2020.04.22. 18:32:48

@nemecsekerno_007: ha tudnád, hogy az ilyen hozzászólásokkal mennyire csökkented a nem túl acélos reputációdat...

Etniez 2020.04.22. 18:38:52

@comblog: az idősotthonok mindenhol így jártak, nem csak Magyarországon.
Amíg a dolgozók ki-be járnak az utcára, az ápoltak meg a kórházakba, addig ez így is marad.
Ezzel nem lehet mit kezdeni, kár volt elkezdeni a cirkuszt a fidesznek a pesti úti intézménnyel.

Ez egy olyan betegség, hogy 5 napig tünetmentes.. Minden nap, mindenkit le kellett volna tesztelni aki elhagyta az otthont.
Meg az összes beérkező ételt, postát, ágyneműt, stb.

Lehetetlen. Csak teljesen izolált, önellátó intézményekben lehetséges ez.

BiG74 Bodri 2020.04.22. 18:53:02

@math0:
Ne menj már le az ő szintjükre. Az is gáz, hogy úgy szitkozódsz, mint egy bebaszott kocsis, mikor az érveid vulgaritás nélkül is jók, de minek akarsz egy birkaklón szintjén hadakozni?

BiG74 Bodri 2020.04.22. 18:54:51

@nemecsekerno_007:
Ez a lapostévés beszólás ez gáz volt!

morph on deer 2020.04.22. 19:05:00

@Larrikin:
“...az USA meg későn ébredt.”

Nem az egész USA, csak agyroggyant elnöke. Mondjuk az is elég...

morph on deer 2020.04.22. 19:09:54

@nemecsekerno_007:
“... és csodálkoznak mint a guminő.”

Na mesélj, meglátott, és tátva maradt a szája? De így legalább könnyebb volt a mintavétel a vírusteszthez, nem?

BiG74 Bodri 2020.04.22. 19:55:03

@math0:
Azt a lónak a fityegőjét, azt fogja fel. Nap, mint nap bevisznek a málnásba. Demonstrálják veled, hogy milyen szinten vulgáris, és elmekórtani eset vagy. Igy sikeresen nem kell foglalkozni az általad felvésett számokkal, tényekkel, ráadásul még a birka sem tűnik annyira idegesítő kiművelt idiótának melletted. Ergo, legitimizálod őket.
Persze, ha csak a napi stresszt adod ki így magadból, akkor érthető.

BiG74 Bodri 2020.04.22. 19:59:33

@math0:
Ez vicc, nem fogja fel, hogy kiakadtál?
Az a lényeg, hogy kiakadjál, ez a céljuk. Birka nem hülye, mondjuk szerintem nem is normális, de végtelenül egyszerű módon provokatív.

vackor1 2020.04.22. 20:11:15

@szánmonoxid:

" Emlékszem, amikor az iskolabezárást javasolta az ellenzék, akkor is hülyéztetek mindenkit, aki amellett szólalt fel, hogy mekkora baromság már, aztán amikor 1 nappal később a törpe-Hitler is az iskolabezárást írta elő, hirtelen kurva jó ötlet lett. "

Én is emlékszem erre , most még arra lennék kíváncsi, hogy ha mégsem lesz érettségi 4-én , akkor mi lesz a szöveg , mert most az összes ismert nick szerint semmi gond nincs ezzel..
HA a fényességesvezénylózsebredugottkézszotyitábornok megváltoztatja ezt ( IS ) , akkor hirtelen ők is meg fognak világosodni ?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.22. 20:13:42

@nemecsekerno_007: Lapostévé? Ennyi? Ennyire futotta? A ballibekről alkotott világképed összeomlott, hogy 4 milliárd euró hitelt vesznek fel a fideszesek?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.22. 20:16:35

@vackor1: Pontosan. Élen a fasz @nemecsekerno_007: -el, aki bármikor támogatja a fideszt és estére a 180 fokos ellentétét is, ha fordulna a kormány álláspontja.

nemecsekerno_007 2020.04.22. 20:28:40

@BiG74 Bodri: Úgy gondolod?! Pedig kb. ilyen volt a koncepció. A Fidesz kormányé nagyon más.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.22. 20:32:32

@nemecsekerno_007: Na és mi van azzal hogy a ballibek emelnek csak adót? Miért van az hogy nincs olyan poszt ahol te ne égnél be?

nemecsekerno_007 2020.04.22. 20:35:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Rúgózzál kisköcsög. Meglátjuk mi lesz a Patással.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.22. 20:40:09

@nemecsekerno_007: Ennyire futotta? Teljesen összeomlott a világképed, hogy adót emelnek és hitelt vesznek fel?

Matyika guminője 2020.04.22. 20:43:30

@math0: Édesem! Most hogy keményre fújtál és együtt töltöttünk egy éjszakát, sokkal visszafogottabb vagy, de még mindig sok benned az agresszió. Meg kell ismételnünk este! Cycment is áthívhatjuk megint hogy lekezeljen téged hátulról.

BiG74 Bodri 2020.04.22. 20:45:41

@nemecsekerno_007:
Hát eléggé komolytalan ez a lapostévé, szivárványos kombó. Innen nehéz lesz viszonylag komolyabb talajra visszatalálni. Abban egyetértünk, hogy a fidesz nagyon más...
Azért köszi, hogy "emlékeztél rám"!
@math0:
Én azt gondolom, hogy azt gondolok, amit akarok. Te meg azt amit te akarsz!
Elsőre, igen. Pont leszarják, hogy mit csinálsz, láthatóan adott irányba túlmozgásos vagy, és erre könnyű rámenni. G Régi játszótéri trükk ez.
A második, pont leszarom, hogy kiakasztom-e őket, vagy nem. Ez nem célom. Nálad csak azon csodálkozom, hogy átlagnál magasabb intelligenciával, miből gondolod, hogy bármi értelme van tevékenységednek, a saját feszültséged levezetésén kívül?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.22. 20:51:24

@math0: Még szerencse, hogy te emeled a ballib oldal tekintélyét. Ja, nem. Különben ahogy a felfújható barátnőd mondja, visszafogottabb vagy. Meggyógyult az ínhüvely gyulladásod? Újra van szerelmi életed a jobb kezeddel? :-))

BiG74 Bodri 2020.04.22. 20:59:08

@math0:
Nagy marha vagy te egykomám, amolyan birka2.
Nyugodtan acsarkodj, hányj epét, leszarom. Egy normális ember így nem kommunikál, egy férfi pedig pláne nem. Hacsak nem valami agyilag megzakkant, deviáns elme.
Teljesen normálisan szóltam hozzád, de te hányadék módon válaszolsz mindenkinek.
Úgyhogy leszarom mit gondolsz magadról, meg az okosságodról, te egy undorító alak vagy, egy marha.
A fekete kocsitól meg félj, mert előbb-utóbb érted jön, és visz a zártosztályra.
Részemről te mész a birka mellé, ilyen köcsögöt innentől nem veszek figyelembe. Megjegyzem birka fényévekkel áll feletted, ami azért elég szép teljesítmény részedről.

nemecsekerno_007 2020.04.22. 21:17:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja, teljesen összeomlott a világképem. Nem is tudom mi lesz.

BiG74 Bodri 2020.04.22. 21:24:30

@nemecsekerno_007:
Vegyél lapostévét, focimeccsre úgysem tudsz menni!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.22. 22:52:48

@nemecsekerno_007: Ennyi? Nincs magyarázat arra hogy vesznek a fideszesek hitelt, meg emelnek adót? Csak nem tévedett a nagy nemecsek?

@math0: Figyú! Veszünk neked elektromos pumpát és akkor kiegyensúlyozottabb leszel. Vagy többet ne rendelj guminőt Kínából! :-)) Vagy őrjöngj még egy kicsit, úgysem olvassa már senki éjszaka!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.22. 22:59:09

Mattolcsy *int Szingapúr a minta előttünk. Ja, az idősotthonokban már megmutatták a fideszesek.

24.hu/kulfold/2020/04/22/koronavirus-szingapur-masodik-hullam/

"Szingapúr elvesztette a kontrollt a járvány felett, és ez intő jel a világnak"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.22. 23:03:57

@math0: Arról nem tehetek, hogy magas neked hogy a hiperventilláció oxigén többlettel jár. Mivel mocskolódásból írtad a doktoridat, ezt nem is vártam el.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.23. 06:50:02

@math0: Neked ez a CTRL+C és CTRL+V valami élvezetet jelent? Vagy csak kompenzálod ezzel hogy nincsenek értelmes riposztjaid?

shakespeare 2020.04.23. 07:42:13

nos az egész világon így kommunikáltak, ennek nem az az oka, hogy suttyok, hanem mert nem volt elég maszk az orvosoknak és rendőröknek sem, a háttérben ezerrel a beszerzésen dolgoztak, ők tényleg veszélyeztetettek
ha ott nincs és mindegyik megfertőződött akkor omlik a rendszer

amikor volt elég az orvosoknak akkor kiállt Orbán, de csak akkor

ha a teljesen fölösleges lisztert es elesztoert ilyen orjongest rendezett a lakosság
akkor mit csináltak volna a tényleges maszkert

megmondom : ellopták volna a még a kórházból is, csak hogy otthon biztosan legyen a spájzban 100 darab legalább

na, ezért kellett a WHO nak és minden kormánynak hazudni a sok önző, buta birkanak

tudták hogy ezzel bajt okoznak de ki volt számolva, hogy ez lesz a kisebbik baj

shakespeare 2020.04.23. 07:44:18

fent : a ténylegesen fontos maszkert

Larrikin 2020.04.23. 07:49:06

@morph on deer: "Nem az egész USA, csak agyroggyant elnöke."
A szerepe nem elhanyagolható, de sajnos nem csak rajta múlott. Bár az elbaltázott hazai fejlesztésű teszt is lehet a trumpizmus eredménye.

BiG74 Bodri 2020.04.23. 09:37:01

@shakespeare:
Van ahol konkrétan el is lopták a bekészített maszkokat.

BiG74 Bodri 2020.04.23. 09:40:37

@shakespeare:
Sőt, az embereimnek, akiknek a porterhelés miatt kötelező a maszk, alig jut. Hogy menjen a munka, az alapvető maszkviselési szabályok megszegésére buzdítanak magasabb vezetői szintekről.

BiG74 Bodri 2020.04.23. 09:43:27

@Larrikin:
Szerintem sem. Azért az usa még mindig működő demokrácia, amiben nem a legfőbb vezér dirigál minden szinten.

shakespeare 2020.04.23. 09:57:50

@math0: a reggeli nyugtatót ne hagyd ki máskor
és ha bevetted akkor ne igyál alkoholt

továbbá nyilvánvaló, hogy van olyan ország ahol a megállapításom nem érvényes, ilyen pl Tajvan is
és Korea is, tudom én is (te senki fasz)

WHO, USA, majdnem az összes európai ország a birkák kezelését úgy oldották meg, ahogy az itteni operatív törzs is (te fogyatékos barom), és azért így, mert az ilyen korlátozott hülyéből mint amilyen te is van sajnos van egy pár

s ha már seggtörlőből úgy is extrán felhalmoztál a vírusra, mert 100% hogy abba IQ csoportba tartozol , akkor használjad és töröld le sűrűbben a szaros szádat

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.23. 11:12:55

@math0: Előbb-utóbb agyvérzést kapsz. Ne izgulj, a guminődet melléd temetjük! :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.23. 14:33:51

@math0: A CTRL+C és CTRL+V-n kívül tudsz valami mást is? Ja, persze, a doktoridat is így írtad, rögzült benned. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.23. 19:15:56

@math0: Az a baj hogy nem érted. Nézz után a hiperventillációnak! Ez kap el téged, meg a tetániás roham amikor minden alkalommal szembesülsz a szellemi fölényemmel. Rosszal kezdtél ki kistáska, halálra foglak szekálni és nevetségessé teszlek mindenki előtt. Na, gyerünk! CTRL+C és CTRL+V-z valamit, aztán fújd fel a guminőd, hadd öntse el parányi agyadat az oxigén! :-))

BiG74 Bodri 2020.04.23. 19:41:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"nevetségessé teszlek mindenki előtt."
Szerintem ezt ő, sokkal ügyesebben megteszi sajátmagával.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.23. 20:02:03

@BiG74 Bodri: Jó, O.K. Én csak rásegíthetek ez ügyben. Az nem fér a fejembe, hogy nem esik le neki, hogy mindkét oldalról utálják. bircát is, de ő nem köt bele az elvtársaiba. valami nagyon komoly mentális betegsége van brendelkének.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.24. 05:55:32

@math0: ...ásít.. Újabb CTRL+C és CTRL+V. Te ebből írtad a doktoridat? :-)) Valami újat nem tudsz kierőltetni magadból? Nem azt ami alul szokott kijönni normális embereknél, nálad meg a pofádból fröcsög, hanem valamilyen gondolatot. Ja, ahhoz nem egy elborult agy kellene!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.24. 08:07:53

@BiG74 Bodri: Egyre undorítóbb ez az ürge. O.K. van egy csomó mocskos pofájú, én sem maradok adósa senkinek. De az hogy mindenkit válogatás nélkül mocskol, neki mindenki ellenség, elképesztő. Ez az ember komoly pszichés beteg.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.24. 09:54:56

@math0: Ez neked mitől coming out? :-)) A hallucinációidat ne keverd össze az értő olvasással! Teljesen zagyva már amit írsz. A lítiumot ne szedd azután hogy beléd nyomták a haloperidolt! Egyre jobban szét vagy esve és ez nagyon jó. :-)) Na még egy kis CTRL+C és CTRL+V-t! Nálad az helyettesíti a gondolkodást. Ja, nem, nem tudsz már gondolkodni se.
süti beállítások módosítása